FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karikature: dvoje poginulih u prosvjedima u Pakistanu

ISLAMABAD, 14. veljače 2006. (Hina/AP) - Dvije su osobe poginule unajvećim i najnasilnijim demonstracijama protiv karikatura prorokaMuhameda u Pakistanu u kojima je skupina gnjevnih muslimana zapalila uutorak zgradu regionalne vlade i napala nekoliko restorana zapadnihlanaca.
ISLAMABAD, 14. veljače 2006. (Hina/AP) - Dvije su osobe poginule u najvećim i najnasilnijim demonstracijama protiv karikatura proroka Muhameda u Pakistanu u kojima je skupina gnjevnih muslimana zapalila u utorak zgradu regionalne vlade i napala nekoliko restorana zapadnih lanaca.

Glasnogovornik policije Nayab Haider rekao je da ima ozlijeđenih prosvjednika i policajaca.

Policija je upotrijebila suzavac i tukla je prosvjednike palicama ne bi li raspršila njih petnaestak tisuća u gradu Lahoreu na istoku zemlje.

Prosvjednici su bacali kamenje u zapadne tvrtke u Lahoreu i razbili hotel Holiday Inn i pizzeriju Pizza Hut te restorane Kentucky Fried Chicken i McDonald's. Oštetili su i više od dvjesto automobila, dvije banke i desetke trgovina te veliki portret predsjednika države generala Perveza Musharrafa, tvrde očevici.

Demonstranti su zapalili i zgradu regionalne skupštine i opljačkali urede norveškoga proizvođača mobitela. Očevici su vidjeli ljude kako bježe s računalima, mobitelima i ostalom opremom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙