FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi prosvjedi protiv karikatura Muhameda u Kanadi

MONTREAL, 11. veljače 2006. (Hina/AFP) - Oko 500 osoba okupilo se usubotu u Montrealu kako bi prosvjedovali protiv objave karikaturaproroka Muhameda u europskom tisku.
MONTREAL, 11. veljače 2006. (Hina/AFP) - Oko 500 osoba okupilo se u subotu u Montrealu kako bi prosvjedovali protiv objave karikatura proroka Muhameda u europskom tisku.

"NE uvredama naših proroka Muhameda, Isusu, Mojsiju", "NE nasilju" - moglo se pročitati na transparentima na arapskom, francuskom i engleskom jeziku.

Prosvjednici, okupljeni u središtu grada na poziv imama Saida Jazirija, isprva su željeli proći ulicama Montreala do zgrade veleposlanstva Danske, zemlje u kojoj su karikature prvi put objavljene, no večer uoči skupa promijenili su plan kako bi izbjegli bilo kakav incident.

"Danas smo se okupili zbog osude uvrede našem proroku i svim drugim prorocima", rekao je imam Jaziri, ponovivši nekoliko puta kako se "protivi svakom nasilju".

Nekoliko kanadskih muslimanskih organizacija ovaj su tjedan osudili objavu karikatura Muhameda, ali su izrazile protivljenje prosvjedu iz straha od nemira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙