FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karikature: zbog prosvjeda strani promatrači se povukli iz Hebrona

HEBRON, 8. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Međunarodni promatračiodlučili su u srijedu privremeno se povući iz Hebrona na Zapadnojobali nakon palestinskog napada na njihovo sjedište u sklopu prosvjedaprotiv europskih karikatura proroka Muhameda.
HEBRON, 8. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Međunarodni promatrači odlučili su u srijedu privremeno se povući iz Hebrona na Zapadnoj obali nakon palestinskog napada na njihovo sjedište u sklopu prosvjeda protiv europskih karikatura proroka Muhameda.

"Napuštamo privremeno Hebron jer je pričinjena šteta na četirima zgradama, no vratit ćemo se", rekao je Arnstein Overkil, Norvežanin i čelnik promatračkog tima (Privremena međunarodna prisutnost u Hebronu, TIPH) u tome gradu koji nastanjuje 500 židvoskih doseljenika i 130.000 Palestinaca.

Prosvjedujući protiv objave karikatura proroka Muhameda u europskim tiskovinama stotine Palestinaca kamenovale su sjedište TIPH-ja razbijajući prozore.

Misija TIPH-a, u kojoj je 160 promatrača (iz Danske, Italije, Norveške, Švedske, Švicarske i Turske), uspostavljena je nakon 1994. kada je židvoski doseljenih ubio 29 palestinskih vjernika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙