FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Musharraf: karikature ujedinjuju umjerenjake i radikale

ISLAMABAD, 13. veljače 2006. (Hina/AP) - Karikature proroka Muhamedaujedinjuju u prosvjedu umjerene i radikalne muslimane, ocijenio je uponedjeljak pakistanski čelnik.
ISLAMABAD, 13. veljače 2006. (Hina/AP) - Karikature proroka Muhameda ujedinjuju u prosvjedu umjerene i radikalne muslimane, ocijenio je u ponedjeljak pakistanski čelnik.

Predsjednik general Pervez Musharraf izjavio je za novinare da su novine koje su karikature objavile "totalno slijepe za posljedice za svijet, za svjetski mir i sklad".

Otkako je jedan danski dnevnik u rujnu objavio te crteže, objavilo ih je još mnogo publikacija, većinom europskih, uz obrazloženje da tako brane slobodu govora. No Musharraf kaže da je to objašnjenje "jadno" i "smiješno".

"Ne vidim kako bi ijedna civilizirana osoba mogla slobodu govora iskoristiti da povrijedi osjećaje jedne tako velike svjetske populacije", rekao je i dodao: "Mislim da se tako sloboda govora dovodi do krajnosti".

Musharraf je rekao da su svi muslimani ujedinjeni u protivljenju tim karikaturama. "Bili mi ekstremisti, umjerenjaci ili ultraumjerenjaci, osudit ćemo to", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙