FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talibani nude 100 kilograma zlata za "glavu" autora karikatura

ISLAMABAD, 8. veljače 2006. (Hina/AFP) - Mula Dadullah, jedan odtalibanskih lidera, ponudio je nagradu od 100 kilograma zlata onometko ubije autora karikatura proroka Muhameda, prenijela jeafganistanska islamska agencija (AIP).
ISLAMABAD, 8. veljače 2006. (Hina/AFP) - Mula Dadullah, jedan od talibanskih lidera, ponudio je nagradu od 100 kilograma zlata onome tko ubije autora karikatura proroka Muhameda, prenijela je afganistanska islamska agencija (AIP).

Onome tko ubije autora crteža koji su objavljeni prvi put krajem rujna u danskom listu, "talibani će ponuditi 100 kilograma zlata", izjavio je Dadullah za AIP s neidentificiranog mjesta.

Dadullah tvrdi da će dati po pet kilograma zlata za ubojstvo svakog danskog, norveškog ili njemačkog vojnika, tvrdi AIP.

Dadullah, glavni vojni zapovjednik protuvladnih operacija koje talibani vode u Afganistanu, također je rekao da je porastao broj kandidata za samoubilačke napade nakon izbijanja afere s karikaturama.

Jedanaest osoba je ubijeno od petka u Afganistanu u prosvjedima protiv objavljivanja karikatura proroka Muhameda u europskom tisku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙