FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi slučaj ptičje gripe ne povećava ugroženost ljudi

LJUBLJANA,13. veljače 2006.(Hina) - Slovenski zavod za zaštitu zdravljau ponedjeljak je priopćio da prvi slučaj ptičje gripe nije povećaostupanj ugroženosti ljudi.
LJUBLJANA,13. veljače 2006.(Hina) - Slovenski zavod za zaštitu zdravlja u ponedjeljak je priopćio da prvi slučaj ptičje gripe nije povećao stupanj ugroženosti ljudi.

"Svih devet osoba koje su bile u kontaktu s labudom uginulim od ptičje gripe već je primilo lijek oseltamivir", izjavila je direktorica Zavoda za zaštitu zdravlja Alenka Kraigher. Naglasila je da je bilo kakva panika u vezi s tim nepotrebna i da je ptičja gripa bolest ptica koja se vrlo rijetko prenosi na ljude. Zavod je u nedjelju pokrenuo i posebnu telefonsku liniju za informiranje javnosti o tome što je ptičja gripa.

Slovenski radio javio je da su veterinarske službe u noći od nedjelje na ponedjeljak usmrtile 170 komada peradi na jednoj farmi u selu Sveti Primož na sjeveru zemlje. Iako službenih potvrda nema, Slovenski radio tvrdi da je riječ o farmi na kojoj živi jedna od veterinarki koja je bila u kontaktu s uginulim labudom u azilu za ranjene divlje ptice u mjestu Muta, pa je usmrćenje peradi napravljeno iz preventivnih razloga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙