FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Već se izvode mjere kao da je virus ptičje gripe opasnijeg tipa

LJUBLJANA,12. veljače(Hina) - Slovenija već izvodi zaštitne mjerepredviđene za pojavu opasnijeg soja virusa ptičje gripe H5N1 iako ćeeventualna prisutnost tog virusa moći biti potvrđena tek nakon štobudu poznati dodatni rezultati testiranja zaraženog uzorka labuda kojije u četvrtak ujutro pronađen na Dravi blizu Maribora, rekla je urazgovoru za Slovensku televiziju u nedjelju navečer Vida ČadoničŠpelič, direktorica Veterinarske uprave (VURS).
LJUBLJANA,12. veljače(Hina) - Slovenija već izvodi zaštitne mjere predviđene za pojavu opasnijeg soja virusa ptičje gripe H5N1 iako će eventualna prisutnost tog virusa moći biti potvrđena tek nakon što budu poznati dodatni rezultati testiranja zaraženog uzorka labuda koji je u četvrtak ujutro pronađen na Dravi blizu Maribora, rekla je u razgovoru za Slovensku televiziju u nedjelju navečer Vida Čadonič Špelič, direktorica Veterinarske uprave (VURS).

Iako je veterinarska uprava već u subotu navečer bila obaviještena o tome da je u uginulom labudu pronađen virus pričje gripe H5, prema pojašnjenju Čadonič Špelič javnost nije bila obaviještena o tome do danas kako se ne bi izazivala nepotrebna panika. U tom trenutku naime nije bilo točno poznato gdje je labud pronađen. Uzorci tkiva uginulog labuda u ponedjeljak će posebnom poštom biti poslani u Weybridge u Velikoj Britaniji gdje se nalazi europski referalni laboratorij za ptičju gripu, a rezultat ispitivanja bit će poznat u roku od tjedan dana, pojasnila je Čadonič Špelič.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙