FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pod nadzorom požar u Gornjoj Podgori

ZAGREB, 11. veljače 2006. (Hina) - Šumski požar koji je buknuo večerasoko 21,30 sati na predjelu Sutikla, nedaleko groblja u GornjojPodgori, oko 23 sata stavljen je pod nadzor gasitelja, doznaje se odžupanijskoga vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine.
ZAGREB, 11. veljače 2006. (Hina) - Šumski požar koji je buknuo večeras oko 21,30 sati na predjelu Sutikla, nedaleko groblja u Gornjoj Podgori, oko 23 sata stavljen je pod nadzor gasitelja, doznaje se od županijskoga vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine.

U požaru su izgorjela borova šuma i zapušteni maslinici na površini od oko 5 tisuća metara četvornih.

Uzrok izbijanja vatre je današnje paljenje korova i maslinovih grana na neobrađenoj poljoprivrednoj površini, na kojoj vatra nije potpuno ugašena pa je jaka bura razbuktala oganj zaostao od spaljivanja korova, rekao je Glavina.

Požar u Gornjoj Podgori gasilo je večeras 50-tak pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava s 10 vozila iz Makarske,Tučepa i Podgore.

Posao gasiteljima , koji i dalje obuzdavaju pojedinačne vatre što izbijaju na požarištu, otežava vjetar što puše na Makarskom primorju.

U Gornjoj Podgori će tijekom noći ostati 30-tak gasitelja, kako bi spriječili ponovno izbijanje i moguće širenje vatre, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙