FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požar kod Žrnovnice djelomice pod nadzorom gasitelja

SPLIT,11. veljače 2006.(Hina) - Požar kod Žrnovnice pokraj Splita, ukojemu je izgorjelo više od 40 hektara borovo šume i niskog raslinja, djelomice je stavljen pod nadzor gasitelja, potvrdio je kasno večeraszapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Split Felicijo Parčina.
SPLIT,11. veljače 2006.(Hina) - Požar kod Žrnovnice pokraj Splita, u kojemu je izgorjelo više od 40 hektara borovo šume i niskog raslinja, djelomice je stavljen pod nadzor gasitelja, potvrdio je kasno večeras zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Split Felicijo Parčina.

"Unatoč jakoj buri koja otežava gašenje uspjeli smo zaštiti mogućnost da se vatra proširi prema vojnom objektu - bivšoj raketnoj bazi", kazao je Parčina.

No, kako je dodao, s obzirom da i dalje puše na udare vrlo jak vjetar, te da je riječ o nepristupačnom terenu, veliki broj gasitelja će na požarištu provesti cijelu noć.

Požar kod Žrnovnice na predjelu Vilar izbio je poslijepodne oko 14 sati. Uz pripadnike JVP i Dobrovoljnih vatrogasnih društava sa šireg splitskog područja, u gašenju sudjeluju i pripadnici Hrvatske vojske.

Vatra se nekontrolirano širila u svim smjerovima nošena jakim vjetrom, pa su vatrogasci, prema Parčininim riječina, "nadljudskim naporima" sprječavali da se požar proširi prema raketnoj bazi i kućama. Kuće više nisu ugrožene.

Izgorjelo je više od 40 hektara niskog raslinja i borove šume.

Požar kod Tugara iznad Omiša, gdje je izgorjelo oko 5 hektara niskog raslinja i borove šume, pod nadzorom je gasitelja, kao i dva manja požara kod Stobreča.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙