FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požar kod Tučepa pod nadzorom gasitelja

TUČEPI, 6. veljače 2006. (Hina) - Šumski požar, koji je danas u 13,30sati buknuo u Šimićima kod Tučepa vatrogasci su stavili pod nadzor u16,15 sati.
TUČEPI, 6. veljače 2006. (Hina) - Šumski požar, koji je danas u 13,30 sati buknuo u Šimićima kod Tučepa vatrogasci su stavili pod nadzor u 16,15 sati.

U požaru, uzroci kojega još nisu poznati, po prvim podatcima, izgorjelo je 15 hektara borove šume, starih maslinika i niska raslinja, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina, koji je vodio akciju gašenja požara u Tučepima.

Vatrogasci su vatru koja se, potpomognuta burom što je na udare puhala i do 80 kilometara na sat, brzo širila prema Biokovu i moru, uz napore obuzdavali kako bi spriječili da ne zahvati preostale maslinike i stare kuće.

Požar je gasilo 118 vatrogasaca s 18 vozila svih dobrovoljnih vatrogasnih društava s Makarskog primorja. Zbog požara bili su više od sat vremena isključeni 35 kW i 10 kW dalekovodi, a kako se ne bi ometalo gašenje, županijska je cesta kroz Gornju Podgoru bila zatvorena oko tri sata.

Uzroci požara se utvrđuju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙