FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požar kod Žrnovnice i dalje se širi

SPLIT, 11. veljače 2006. (Hina) - Požar na splitskom području, kodŽrnovnice, koji je izbio poslijepodne oko 14 sati i dalje se, nošenjakom burom, širi, doznaje se večeras od zapovjednika Javne vatrogasnepostrojbe (JVP) Split Felicija Parčine.
SPLIT, 11. veljače 2006. (Hina) - Požar na splitskom području, kod Žrnovnice, koji je izbio poslijepodne oko 14 sati i dalje se, nošen jakom burom, širi, doznaje se večeras od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Split Felicija Parčine.

"Stanje se mijenja iz trenutka u trenutak i vatra se nekontrolirano širi, tako da vatrogasci nadljudskim naporima sprječavaju da se požar proširi na nekadašnju raketnu bazu", rekao je Parčina, dodavši da vatra u ovom trenutku ne prijeti kućama.

Do sada je izgorjelo više od 40 hektara niskog raslinja i borove šume, a gašenje otežavaju jaka bura i nepristupačan teren, te općenito pristup požarištu, kazao je zapovjednik splitske Javne vatrogasne postrojbe, dodavši kako je "pred gasiteljima teška noć".

U gašenju, uz pripadnike JVP Split, sudjeluju i dobrovoljna vatrogasna društva sa šireg splitskog područja.

Požar kod Tugara iznad Omoša, koji je izbio poslijepodne, pod nadzorom je. Ugrožene su bile stare kuće, ali su obranjene kao i svi infrastrukturni objekti na tom području, doznaje se od zapovjednika omiških vatrogasaca Ivana Kuvačića.

Pod nadzorom su i dva manja požara kod Stobreča koja su izbila kasno poslijepodne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙