FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uprava Coca-Cole: sudska odluka u skladu je s našim očekivanjima

ZAGREB, 10. veljače 2006. (Hina) - Uprava tvrtke Coca-Cole BeveragesHrvatska priopćila je danas da je odluka Županijskoga suda o zabraništrajka u toj tvrtki u skladu s njihovim očekivanjima te da se nada daće Sindikat i 140 zaposlenika koji su sudjelovali u nezakonitu štrajkupoštivati tu odluku i omogućiti nastavak redovita poslovanja tvrtke.
ZAGREB, 10. veljače 2006. (Hina) - Uprava tvrtke Coca-Cole Beverages Hrvatska priopćila je danas da je odluka Županijskoga suda o zabrani štrajka u toj tvrtki u skladu s njihovim očekivanjima te da se nada da će Sindikat i 140 zaposlenika koji su sudjelovali u nezakonitu štrajku poštivati tu odluku i omogućiti nastavak redovita poslovanja tvrtke.

Uprava i dalje nudi stimulativnu otpremninu od 6400 kuna po godini staža uz 40.000 kuna bruto bonusa svim radnicima koji odustanu od ometanja poslovanja, a zadnji rok za njezino prihvaćanje je sutra ujutro u 10 sati.

Ponuda, međutim, za povoljan otkup kamiona više ne vrijedi, osim za radnike koji su tu ponudu već prihvatili.

Ističe se da su članovi Uprave izvijestili radnike koji su sudjelovali o štrajku o ponudi i roku za njezino prihvaćanje te da će radnici koji ponudu ne prihvate do navedena roka biti suočeni s mogućnošću izvanrednoga otkaza. Jer, navodi se, zbog njihovih postupaka tvrtki i zaposlenicima koji nisu bili u štrajku uskraćeno je pravo na rad i nanesena znatna šteta.

Zagrebački Županijski sud zabranio je danas štrajk u Coca-Coli Beverages Hrvatska jer štrajk nije bio propisno najavljen, počeo je prije nego je dovršen postupak mirenja i provodi se nedopuštenim sredstvima. Inače, samo jedan od spomenutih triju razloga dostatan je za zabranu štrajka.

Kako je najavio predsjednik Samostalnoga sindikata Coca-Cole Marijan Sokačić, Sindikat će nakon savjetovanja s pravnim stručnjacima danas odlučiti hoće li nastaviti štrajk i hoće li se u roku od osam dana žaliti Vrhovnom sudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙