FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra u podne odluka o zakonitost štrajka u Coca-Coli

ZAGREB, 9. veljače 2006. (Hina) - Na zagrebačkom Županijskom sudu sutrau podne objavit će se odluka o zakonitosti štrajka dijela radnikatvrtke Coca-Cola Beverages Hrvatska.
ZAGREB, 9. veljače 2006. (Hina) - Na zagrebačkom Županijskom sudu sutra u podne objavit će se odluka o zakonitosti štrajka dijela radnika tvrtke Coca-Cola Beverages Hrvatska.

Nakon cjelodnevnog saslušanja nekolicine štrajkaša u svojstvu svjedoka sudac Slavko Pavković zaključio je poslijepodne raspravu i za sutra najavio objavu presude koja će dati odgovor na pitanje je li štrajk, koji je 2. veljače započeo dio radnika Coca-Cole, zakonit ili ne, kao što tvrdi Uprava tvrtke.

Na odluku Županijskog suda nezadovoljna strana imati će pravo žalbe Vrhovnom sudu.

Samostalni sindikat Coca-Cole započeo je štrajk tražeći povećanje plaća, ali glavni razlog je nezadovoljstvo otpremninama za 123 radnika, uglavnom iz Odjela za distribuciju koji su proglašeni viškom zaposlenih.

Uprava je višku radnika ponudila otpremnine od 6.400 kuna neto po godini radnog staža, dok sindikat traži ukupan neto iznos od oko 200.000 kuna.

Distribucija Coca-Colinih proizvoda u Hrvatskoj je zbog štrajka otežana, a proizvodnja je stala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙