FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael zaprepašten pozivom čelnicima Hamasa da dođu u Moskvu

JERUZALEM, 9. veljače 2006. (Hina/AFP) - Visoki izraelski dužnosnikizrazio je u četvrtak nezadovoljstvo bilo kakvim pozivom koji bi seuputio palestinskom islamističkom pokretu Hamas za susret s ruskimpredsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi.
JERUZALEM, 9. veljače 2006. (Hina/AFP) - Visoki izraelski dužnosnik izrazio je u četvrtak nezadovoljstvo bilo kakvim pozivom koji bi se uputio palestinskom islamističkom pokretu Hamas za susret s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi.

"Je li krv Izraelaca manje vrijedna od ruske krvi!", ljutito je uzviknuo dužnosnik u razgovoru za AFP.

"Kada Čečeni izvedu atentat u Moskvi, Rusija kaže da je riječ o terorističkom činu, ali to više nije slučaj ako se atentat dogodi u Jeruzalemu", dodao je smjerajući na desetke samoubilačkih napada koje je Hamas počnio u zadnjih deset godina.

"Rusija mora znati je li dio Kvarteta ili nije", dodao je dužnosnik koji nije htio otkriti identitet.

Predstavnici Kvarteta (SAD, Rusija, UN i Europska unija) koji su se 30. siječnja sastali u Londonu, uvjetovali su nastavak pomoći Palestinskoj samoupravi zahtjevom da Hamas odbaci nasilje, da prizna Izrael i poštuje međunarodni mirovni plan.

Putin je u četvrtak u Madridu najavio da će "uskoro" pozvati čelnike Hamasa u Moskvu radi pregovora o budućnosti izraelsko-palestinskog mirovnog procesa.

"Pozdravljamo rusko stajalište i kada dobijemo službeni poziv prihvatit ćemo ga kako bismo ojačali veze sa Zapadom, napose s ruskom vladom", rekao je u Gazi službeni predstavnik Hamasa Sami Abu Zuhri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙