FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Meshaal: Hamas neće nikada priznati Izrael

GAZA/JERUZALEM 3. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Hamas neće nikadapriznati Izraelu pravo postojanja ali je spreman sa židovskom državompregovarati o uvjetima dugoročnog mira, kazao je u petak čelnik togradikalnog palestinskog pokreta Khaled Meshaal za palestinski dnevnik.
GAZA/JERUZALEM 3. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Hamas neće nikada priznati Izraelu pravo postojanja ali je spreman sa židovskom državom pregovarati o uvjetima dugoročnog mira, kazao je u petak čelnik tog radikalnog palestinskog pokreta Khaled Meshaal za palestinski dnevnik.

"Nikada nećemo priznati legitimitet cionističke države uspostavljene na našoj zemlji", rekao je Meshaal u svome sjedištu u Siriju, u intervjuu za palestinski list al-Hayat al-Jadida.

"Ako vi (Izrael) želite prihvatiti načelo dugoročnog mira bit ćemo spremni pregovarati s vama o uvjetima takva mira", dodao je Meshaal, voditelj političkog ureda Hamasa, a koji je smješten u Siriji.

A egipatski predsjednik Hosni Mubarak kazao je u petak za izraelski dnevnik da militantni Hamas mora priznati Izrael želi li formirati iduću palestinsku vladu.

Mubarak je pozvao Izrael da bude "strpljiv" dok Hamas odluči što činiti nakon pobjede na parlamentarnim izborima u siječnju.

"Siguran sam da čelnici Hamasa ne žele uspostaviti vladu terora", ocijenio je Mubarak za izraelski dnevnik Yedioth Ahronoth.

Predsjednik palestinske samouprave Mahmud Abas trebao bi se u petak sastati s dužnosnicima Hamasa radi pregovora o osnutku nove vlade.

Izraelski prijelazni premijer Ehud Olemrt pozvao je pak na bojkot palestinske vlade u kojoj bi bio Hamas, odgovoran za brojne terorističke napade na izraelske ciljeve i u čijem je programu upisano uništenje židovske države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙