FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hamas će za par dana pregovarati s Abbasom

GAZA, 27. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Članovi Hamasa za nekolikoće dana održati pregovore s palestinskim predsjednikom MahmudomAbbasom o političkom partnerstvu, nakon Hamasove pobjede na izborima,rekao je u petak čelnik te islamske militantne skupine.
GAZA, 27. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Članovi Hamasa za nekoliko će dana održati pregovore s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abbasom o političkom partnerstvu, nakon Hamasove pobjede na izborima, rekao je u petak čelnik te islamske militantne skupine.

"Telefonom sam se čuo s predsjednikom Abbasom i složili smo se da se sastanemo čim on stigne u Gazu, za otprilike dva dana", rekao je za Reuters Ismail Haniyeh, koji je predvodio Hamasovu listu kandidata.

Nakon rezultata izbora održanih u srijedu, Hamas je pozvao na hitne pregovora među strankama, kako bi se pokušao postići dogovor oko osnivanja nove vlade. No, čelnici Abbasove stranke Fatah tada su izjavili kako ne žele Hamas u svojoj koaliciji.

U jasnoj poruci upućenoj u četvrtak Hamasu, Abbas je istaknuo kako će bilo koja vlada morati slijediti njegov program pregovora s Izraelom oko palestinske države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙