FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael ne želi isplaćivati novac vladi koju vodi Hamas

TEL-AVIV, 6. veljače 2006. (Hina/AFP) - Privremeni izraelski premijerEhud Olmert rekao je u ponedjeljak da će Izrael prestati isplaćivatiPalestincima novac koji im duguje ako radikalni pokret Hamas sastavibuduću vladu.
TEL-AVIV, 6. veljače 2006. (Hina/AFP) - Privremeni izraelski premijer Ehud Olmert rekao je u ponedjeljak da će Izrael prestati isplaćivati Palestincima novac koji im duguje ako radikalni pokret Hamas sastavi buduću vladu.

"Odlučili smo isplatiti novac koji pripada Palestincima dok ih bude vodila vlada koju je sastavio Hamas i dok ne budu raditli na stabilnosti", rekao je Olmert na konferenciji posvećenoj odnosima Izraela i Europske unije u Tel-Avivu.

"Palestinski predsjednik Mahmud Abas je izabran i dok se ne pridruži Hamasu nastavit ćemo surađivati s njim, s ciljem pojačanja palestinskih elemenata koji priznaju Izraelu pravo da živi u sigurnim granicama", dodao je Olmert.

On je aludirao na oko 250 miljuna šekela (cca 45 milijuna dolara) koje su prošle srijede trebali biti prebačeni Palestinskoj samoupravi.

Radi se uglavnom po PDV-u i carinskim pravima od robe uvezene na palestinska područja koja je bila u tranzitu preko Izraela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙