FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Seljaci Slavonije i Baranje traži hitnu isplatu poticaja

OSIJEK,9. veljače 2006.(Hina) - Zajednica udruga seljaka Slavonije iBaranje zatražila je danas od Vlade isplatu dugova za poticaje dokraja veljače, najavivši da su, ako taj rok ne bude ispoštovan,spremni i na radikalnije poteze.
OSIJEK,9. veljače 2006.(Hina) - Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje zatražila je danas od Vlade isplatu dugova za poticaje do kraja veljače, najavivši da su, ako taj rok ne bude ispoštovan, spremni i na radikalnije poteze.

Od seljaka se traži da na vrijeme podmire sve svoje dugove, prijeti im se ovrhama, a u isto vrijeme seljacima ni 30-ak dana prije početka nove sjetve nisu isplaćeni poticaji za lanjsku sjetvu suncokreta, kukuruza i soje, rekao je tajnik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Stanko Zdravčević na današnjoj konferenciji za novinare.

Predsjednik Zajednice Antun Laslo naglasio je kako su "veliki problemi prisutni i u isplati poticaja za mlijeko i živu stoku" dodavši da su proizvođači u dugovima te da ne mogu ni raditi, a o razvojnim programima mogu samo sanjati.

To je sve loše za slavonsko selo, ali i za državu u cjelini, jer što će biti ako seljaci masovno napuste sela, upitao je Laslo.

Nažalost, ocijenio je, današnja je slika hrvatske poljoprivrede katastrofalna jer primjerice "čak 70 posto proizvođača mlijeka ima jednu do pet krava, a to nije budućnost".

Predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje procjenjuje da bez redovite isplate poticaja "katastrofa prijeti i većim farmerima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙