FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vojnici NATO-a pretražili kuću Mladićeva pomagača

SARAJEVO,9. veljače 2006.(Hina) - Pripadnici snaga NATO-a u Bosni iHercegovini pretražili su u četvrtak kuću u Vlasenici u istočnoj Bosnikoja pripada Milisavu Klještanu, osobi za koju se vjeruje da je diomreže koja pomaže skrivanje haškog bjegunca Ratka Mladića.
SARAJEVO,9. veljače 2006.(Hina) - Pripadnici snaga NATO-a u Bosni i Hercegovini pretražili su u četvrtak kuću u Vlasenici u istočnoj Bosni koja pripada Milisavu Klještanu, osobi za koju se vjeruje da je dio mreže koja pomaže skrivanje haškog bjegunca Ratka Mladića.

Kako je priopćio stožer NATO-a u Sarajevu, ta akcija protekla je bez izgreda a cilj joj je bio prikupiti dodatne informacije o onima koji pomažu Mladićev bijeg kao i o njegovoj mogućoj lokaciji.

Pretraga je izvedena sukladno mandatu NATO-a u BiH da pomaže djelovanje Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY), navodi se u priopćenju.

Lokalna policija bila je informirana o operaciji no nije u njoj izravno sudjelovala.

Stožer NATO-a za BiH u priopćenju podsjeća da još vrijedi ponuda za novčanu nagradu svakom onome tko pomogne da se preostali optuženici za ratne zločine uhite i prebace u Den Haag.

Nagrada u vrijednosti do 4,1 milijun eura može pripasti onome tko pruži informacije koje će dovesti do Mladića, Radovana Karadžića, Gorana Hadžića, Vlastimira Đorđevića, Stojana Župljanina ili Zdravka Tolimira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙