FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavna haška tužiteljica Del Ponte u Sarajevu

SARAJEVO, 7. veljače 2006. (Hina) - Glavna tužiteljica Međunarodnogkaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Carla del Ponte, koja boravi uslužbenom posjetu BiH, sastala se sa zapovjednicima i dužnosnicimavojnih snaga EU u BiH (EUFOR) i Stožera NATO-a u toj zemlji.
SARAJEVO, 7. veljače 2006. (Hina) - Glavna tužiteljica Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Carla del Ponte, koja boravi u službenom posjetu BiH, sastala se sa zapovjednicima i dužnosnicima vojnih snaga EU u BiH (EUFOR) i Stožera NATO-a u toj zemlji.

Kako je priopćeno iz Zapovjedništva EUFOR-a, Del Ponte je već u ponedjeljak navečer razgovarala s generalom Gian Marcom Chiarinijem, a u utorak je odvojeno razgovarala i sa zapovjednikom Stožera NATO-a, američkim generalom Louisom Weberom.

Kako se pojašnjava u priopćenju, riječi je bilo o koordinaciji napora što ih međunarodne organizacije poduzimaju radi privođenja osoba koje Haaški tribunal tereti za ratne zločine.

Del Ponte i predstavnici EUFOR-a i NATO-a razgovarali su o aktivnostima koje su u tijeku, kao i o "budućim nastojanjima i planovima" za privođenje šestorice preostalih bjegunaca koji su još uvijek na slobodi.

Tijekom dana Carla del Ponte se u Sarajevu treba sastati i s visokim predstavnikom u BiH Christianom Schwarzom Schillingom te sa sucima i tužiteljima Državnog suda odnosno Tužiteljstva BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙