FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JOŠ SEDAM DANA DO POČETKA ZOI U TORINU

ZAGREB, 4. veljače 2006. (Hina) -
ZAGREB, 4. veljače 2006. (Hina) -

STRAH OD TERORISTIČKIH NAPADA

Strah od mogućih terorističkih napada tijekom Zimskih olimpijskih igara u Torinu postoji, premda ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu uvjerava kako nema, za sada, za tako što nikakvih naznaka. Ipak svih šest stadiona, deset olimpijskih naselja, 12 uspinjača, skijaške piste i svi ostali objekti namjenjeni treningu i natjecanju sportaša su već danima, ne samo pod fizičkim nadzorom policije, već i pod nadzorom tv-kamera koje odašilju slike u policijski centar.

OLIMPIJSKA BAKLJA

Olipmpijska baklja, koja je prošla 11 tisuća kilometara gradovima Italije da bi stigla na stadion 10. veljace za svecano otvaranje Olipijade, imala je burni život. Protuglobalisticki prosvjednici su je pokušali ukrasti,jer je jedan od glavnih sponzora olipmijade multinacionalna kompanija Coca Cola. Ipak oko sedam milijuna Talijana pozdravilo je baklju na njezinu putovanju Apeninskim poluotokom, a nosilo ju je više od 10 tisuća sportaša i poznatih ličnosti.

SLABA PRODAJA ULAZNICA

Nedostatak sredstava za zatvaranje financijske konstrukcije i slaba prodaja ulaznica bili su i ostali najveći problemi organizatora ZOI u Torinu. Organizacija igara zajedno s novim objektima koštala je gotovo 1,3 milijarde eura. Za pokriće tih troškova nedostaje još oko 65 milijuna eura, koje će se nastojati namaknuti i instant lutrijom, ali i drugim financijskim potezima.

Za sada je prodano oko 700 tisuća ulaznica, od kojih oko 400 tisuća u inozemstvu, od čega se dobilo oko 54 milijuna eura.

Ulaznica još ima za gotovo sva natjecanja, a dio ulaznica je namjerno ostavljen za prodaju u "zadnji čas".

Cijena karte za dvije cerimonije, otvaranja i zatvaranja, košta od 200 do 850 eura, dok se cijene za praćenje natjecanja kreću od 25 do 110 eura.

HOKEJAŠI SA TRI REZERVE NA ZOI

Reprezentacije koje će nastupiti na zimskim olimpijskim igrama u Torinu na turniru u hokeju na ledu imat će pravo prijaviti po tri igrača koji će biti u rezervi.

Oni će moći uskočiti u sastav jedino u slučaju ozljede nekog od igrača koji će biti na glavnom popisu prijavljenih za turnir.

"Želimo pomoći reprezentacijama jer uvijek postoji rizik od ozljeda," poručili su čelnici Međunarodne hokejaške federacije (IIHF).

U slučaju ozljede igrača i zahtjeva za njegovu zamjenu vodstva reprezentacija morat će dostaviti svu potrebu dokumentaciju, a igrača će pregledati i posebna komisija IIHF, te predstavnik zdravstvene komisije Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO). Svaka reprezentacija može prijaviti 20 igrača, tri vratara i tri zamjene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙