FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JOŠ DVA DANA DO ZOI U TORINU

ZAGREB, 8. veljače 2006. (Hina) -
ZAGREB, 8. veljače 2006. (Hina) -

MAJA KEZELE NASTUPA PRVA, BOB POSLJEDNJI

Čast da prva od hrvatskih sportaša nastupi na XX. zimskim olimpijskim igrama u Torinu pripala je ljepšem dijelu nordijske reprezentativcije, dok će bob četvorosjed sa vozačem Ivanom Šolom nastupiti posljednji.

Naime, Maja Kezele će u nedjelju, 12. veljače, drugog dana OI, na trkalištu Pragelato u 10 sati startati u utrci na 15 km, dok će njene kolege Denis Klobučar, i Alen Abramović nastupiti istog dana u 13,45 u utrci na 30 km.

Posljednji od naših sportaša na olimpijsku stazu će izići članovi boba četverosjeda, koji će u subotu, 25. veljače, u 19,20 sati na stazi Cesana Pariol startati u prvoj od dvije vožnje. Uvjet nastupa našeg boba je da dan ranije uspješno završe prve dvije vožnje.

OI U TORINU BEZ OSEBUJNOG MEKSIKANCA VON HOHENLOHEA

Na ZOI u Torinu neće nastupiti niti jedan sportaš iz Meksika iako je to pravo izborio 47-godišnji skijaš Hubertus von Hohenlohe, odlučio je Meksički olimpijski odbor (MOO).

Osebujni Von Hohenlohe, nećak pokojnih vlasnika FIAT-a i utemeljitelja Sestrierea, gdje će se odvijati natjecanja u alpskim disciplinama na ZOI u Torinu, Umberta i Giannija Agnellija, prvi je put nastupio zimskim igrama u Sarajeva 1984. godine, te bi u Torinu nastupio na petim Igrama, no kako je on jedini meksički sportaš koji je ispunio uvjete za nastup, MOO je odlučio da u Torino neće poslati "one-man-band".

"Tri godine treniram za Torino i onda ovo. Skupio sam dovoljno bodova za nastup da bi mi samo par dana prije nastupa iz Olimpijskog odbora rekli da me neće slati. To me stvarno razljutilo", izjavio je Von Hohenlohe koji je inače i pop-pjevač i fotografer.

Von Hohenlohe je za svoj peti nastup na ZOI dobio podršku svojih uglednih prijatelja kao što su bivši predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Juan Antonio Samaranch, predsjednik Međunarodnog skijaškog saveza (FIS) Gianfranco Kasper, najveća zvijezda alpskog skijanja Bode Miller i predsjednik Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) Mario Pescante, ali niti to nije omekšalo Meksikance.

"Koga još da pozovem da se zauzme za mene, papu?", očajan je Von Hohenlohe.

"Ja sam samo osebujan karakter koji nikome ne može nauditi i što je loše u tome što želim nastupiti ako sam taj nastup izborio? Ja sam pravi amater, jedan od posljednjih amatera u sportu uopće", smatra Von Hohenlohe koji se još uvijek nada nastupu ukoliko u njegovom slučaju intervenira Međunarodni olimpijski odbor.

ELIAS UMJESTO PRUCHE

Napadač NHL momčadi New Jersey Devils Patrik Elias zamijenit će u češkoj olimpijskoj reprezentaciji u hokeju na ledu ozlijeđenog Petra Pruchu bez New York Rangersa.

Prucha, koji ove sezone odlično igra u paru s najvećom češkom zvijezdom Jaromirom Jagrom, morao je otkazati nastup u Torinu zbog ozljede koljena koja će ga odvojiti od leda na mjesec dana.

Elias se tek nedavno vratio na led nakon što se veći dio sezone liječio od žutice koju je dobio tijekom igranja u Rusiji prošle sezone.

OLIMPIJCI KOREJE ZAJEDNO I NA OTVARANJU ZOI U TORINU

Reprezentacije Sjeverne i Južne Koreje po prvi puta će na otvaranju Zimskih olimpijskih igara zajedno sudjelovati u svečanosti otvaranja.

Korejske olimpijske delegacije uspjele su postići dogovor i sportaši iz obje zemlje će na ceremoniji otvaranja zajedno ući na olimpijski stadion.

To neće biti jihov zajednički izlazak jer su se sportaši obiju Koreje prvi puta zajedno pojavile na defileu na olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine.

ZATVORA SE ZRAČNA LUKA ZA VRIJEME OTVARANJA IGARA

Za vrijeme službene ceremonije otvaranja Zimskih olimpijskih igara zrakoplovna luka u Torinu bit će zatvorena iz sigurnosnih razloga.Na torinsku zrakoplovnu luku neće biti moguća slijetanja niti uzlijetanja zrakoplova. Očekuje se da će aerodrom biti zatvoren tri sata.

Za vrije ZOI za sigurnost će brinuti oko 15.000 policajaca i pripadnika vojske, a u cijeli projekt će biti uključene i postrojbe NATO-a, te dva izviđačka zrakoplova AWACS koja bi trebala pomoći u sprječavanju možebitinih terorističkih napada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙