FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruski Gazprom planira širenje poslovanja u Mađarskoj

BUDIMPEŠTA, 9. veljače 2006. (Hina) - Ruska državna tvrtka koja imamonopol nad izvozom prirodnog plina OAO Gazprom planira se proširiti uMađarskoj te razmatra planove izgradnje novih plinovoda i kupovineproizvođača električne energije i petrokemijskih proizvoda, objavilisu u četvrtak mađarski mediji.
BUDIMPEŠTA, 9. veljače 2006. (Hina) - Ruska državna tvrtka koja ima monopol nad izvozom prirodnog plina OAO Gazprom planira se proširiti u Mađarskoj te razmatra planove izgradnje novih plinovoda i kupovine proizvođača električne energije i petrokemijskih proizvoda, objavili su u četvrtak mađarski mediji.

Gazprom, koji pokriva četvrtinu europskih potreba za plinom, planira produljiti dugoročne ugovore o isporuci plina Mađarskoj, stoji u priopćenju ruske kompanije. Gazprom također planira prodavati plin mađarskim krajnjim korisnicima.

Mađarski ministar gospodarstva i transporta Janos Koka, financija Janos Veres i izvršni direktor mađarske naftne i plinske kompanije Mol Zsolt Hernadi sastali su se u srijedu s izvršnim direktorom Gazproma Aleksjem Millerom u Moskvi i dogovorili nastavak realizacije ideje o pretvaranju Mađarske u tranzitno plinsko središte.

Mol i Gazprom odlučili su osnovati radnu skupinu za izradu prijedloga povećanja sigurnost opskrbe plinom Mađarske i srednje Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙