FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 3. veljače

ZAGREB, 3. veljače 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 3. veljače.
ZAGREB, 3. veljače 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 3. veljače.

ZAGREB - U organizaciji Udruge tekstilne i kožne industrije pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, predstavnici franšizne tvrtke Fashion Center Europe (FCE) sa sjedištem u Beču, održat će prezentaciju mogućnosti izvoza hrvatskih modnih tekstilnih i obućarskih proizvoda putem franšize FCE-a. FCE nudi hrvatskim proizvođačima odjeće i obuće pet tisuća četvornih metara potpuno uređenog prodajnog prostora. Iz HUP-a najavljuju da će prezentaciji prisustvovati predstavnici glavnih hrvatskih proizvođača u tekstilnoj, kožarskoj i obućarskoj industriji (11 sati, Hatzova 12).

ZAGREB - Krediti banaka svim sektorima u Hrvatskoj tijekom 2005. godine povećani su za ukupno više od 26 milijardi kuna, pri čemu se stanovništvo lani zadužilo za novih 13,3 milijardi kuna, čime je nastavljen trend stažnog rasta bankarskih kredita. Tako su, po najnovijim podacima Hrvatske narodne banke, na kraju prosinca 2005. ukupni krediti banaka premašili iznos 154,9 milijardi kuna. U tome su krediti stanovništvu zastupljeni sa 50,7 posto, a trgovačkim društvima sa 40 posto, dok ostatak otpada na središnju (7,4 posto) i lokalnu državu, bankarske i nebankarske institucije. Krediti stanovništvu zabilježili su godišnju nominalnu stopu rasta od 20,3 posto, a trgovačkim društvima 16,3 posto. Ukupni su krediti stanovništvu krajem prosinca iznosili 78,5 milijardi kuna.

ZAGREB - Hrvatske željeznice (HŽ) ostvarile su tijekom 2005. godine, najbolje rezultate u prijevozu putnika u zadnjih desetak godina, doznaje se iz HŽ-a. Prevezeno je 39,2 milijuna putnika, što je za 6,7 posto više nego u 2004. godini pri čemu je ostvareno 1,27 milijardi putničkih kilometara što je u odnosu na prethodnu godinu više za 5 posto. Više od polovice putnika prevezeno je u zagrebačkom gradskom i prigradskom prijevozu. U ovoj godini u HŽ-u očekuju povećanje prihoda od prijevoza putnika za 6 do 8 posto.

ZAGREB - Gospodarstvo Primorsko-goranske županije ostvarilo je u 2005. ukupne prihode od 29,1 milijarda kuna i rashode od 27,7 milijarda kuna, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje prihoda za 11 posto i rashoda za 4 posto, podaci su iz procjene poslovanja gospodarstva koju je izradila županijska Gospodarska komora. Najviše prihoda ostvareno je u trgovini te u prerađivačkoj industriji. Robni izvoz županije povećan je u za 2,4 posto te je iznosio 384 milijuna dolara. Najviše izvoza ostvaruje se u brodogradnji, na koju otpada oko 40 posto ukupnog izvoza, te u drvnoj industriji koja ostvaruje oko 20 posto županijskog izvoza.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙