FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 25. siječnja

ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 25. siječnja:
ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 25. siječnja:

ZAGREB - U sklopu projekta CARDS 2002 "Jačanje kapaciteta na području zaštite potrošača" održat će se javna rasprava na temu novog zakonodavstva o zaštiti potrošača. U debati će sudjelovati predstavnici poslovnog i javnog sektora te nevladinih organizacija, koji će raspravljati o provedbi zakonodavstva o zaštiti potrošača, pristupu potrošača pravosuđu te o znanju i javnoj svijesti potrošača. Debatu će predvoditi predstavnik Tržišne transformacije u Odjelu za provedbu uredbi o zaštiti potrošača Britanskog ureda za pravednu trgovinu (Office of Fair Trading). (10,00 sati, Institut za povijest, Opatička 10)

ZAGREB - Hrvatski savez zadruga (HSZ) predstavit će prvi broj zadružnog glasila, magazina za zadružno poduzetništvo "Zadruga", namijenjenog zadrugarima, zadrugama i zaposlenima u zadrugama. HSZ je nakladnih ovog magazina, koji se tiska uz potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. (11,00 sati, Velika dvorana, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Av Vukovar 78)

ZAGREB - Više od 170 tisuća stanovnika u Hrvatskoj ili oko 5 posto odrasle populacije u istraživanju zagrebačkog GfK iskazalo je želju ili namjeru da ove godine riješi problem svog stanovanja, a među njima ima sigurno i dosta onih koji bi željeli poboljšati svoj stambeni standard budući da više od polovine hrvatskih kućanstava ima stanove sa do dvije ili manje od dvije sobe. U Hrvatskoj više od 86 posto kućanstava posjeduje vlastitu kuću ili stan, pokazuju podaci iz Ankete o potrošnji kućanstava u 2004. godini koju je proveo Državni zavod za statistiku na uzorku od 2.847 kućanstava. Podaci o vrsti smještaja govore da 68,1 posto kućanstava u Hrvatskoj živi u kućama, a 31,9 posto u stanovima. Smještaj u privatnom vlasništvu, bez hipotekarnog kredita ili zajma ima 76,7 posto kućanstava, dok njih 9,4 posto za svoje stambeno privatno vlasništvo ima i hipotekarni kredit ili zajam. Prema objavljenim podacima, 8,4 posto kućanstava kaže da stanuje u besplatnom unajmljenom smještaju, a njih 5,5 posto u unajmljenom smještaju. Zanimljiv je pak podatak da drugi stan ima 9,6 posto kućanstava.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙