FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava-Gospodarstvo-za utorak, 7. veljače

ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje iinformacije za utorak, 7. veljače.
ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje i informacije za utorak, 7. veljače.

ZAGREB - U povodu 45. godišnjice organizirane uporabe i distribucije ukapljenog naftnog plina u Hrvatskoj, Međunarodni centar za obrazovanje novinara, Hrvatsko novinarsko društvo i Udruga za ukapljeni naftni plin organiziraju edukaciju novinara koji prate to područje. Na konferenciji za novinare, uz predstavljanje tog projekta, bit će riječi i o hrvatskim i europskim programima razvoja i poticanja UNP-a kao ekonomski i ekološki prihvaatljivog energenta (11 sati, sjedište Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2).

PULA - "Histria 2006.", tradicionalna 13. po redu gospodarska izložba hrvatskih proizvođača hrane, piće i opreme, koja će okupiti više od 100 izlagača, bit će otvorena u Hotelu Histria. Za vrijeme dvodnevnog trajanja priredbe, koju organizira Hrvatska gospodarska komora, bit će održan i niz prezentacija i stručnih predavanja (11 sati, Hotel Histria).

OPATIJA - U organizaciji Hrvatskog društva biljne zaštite i Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, svečano će biti otvoren 50. seminar o zaštiti bilja. Stručnjaci biljne zaštite na seminaru, koji će trajati do 10. veljače, izmijenit će iskustva i nova saznanja u području zaštite bilja te razmotriti mogućnosti daljnjeg razvoja fitomedicine. Seminat će otvoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković (Hotel Kvarner)

ZAGREB - Razvoj tržišta softvera u Hrvatskoj i srednjoj Europi te novosti u poslovanju, teme su susreta s novinarima informatičke tvrtke-proizvođača softvera CA. Tvrtka CA je osnovana 1976. godine, a danas je globalna kompanija sa sjedištem u SAD-u. Ima 150 ureda u 45 zemalja (10 sati, Restoran Dubravkin put, Dubravkin put 2).

RIJEKA - U pet najvećih hrvatskih brodogradilišta u razdoblju od 2003. do 2005. godine ukupno je isporučeno 38 brodova čija je ukupna proizvodna cijena 10,5 milijarda kuna, a ukupan promet brodogradnje i s njom povezanih dobavljača na domaćem tržištu dosegnuo je 30,6 milijardi kuna, podaci su koje su izračunali stručnjaci brodogradilišta 3. maja.

Iznos domaćeg prometa/potrošnje izračunat je na osnovi izračuna mulitiplikacijskog faktora od 2,91 koji je dobiven zbrajanjem iznosa domaće potrošnje u svim krugovima potrošnje dobavljača u brodogradnji - ukupno 28 krugova. Multiplikacijski faktor množi se s proizvodnom cijenom brodova od 10,5 milijarda kuna.

Urednica: Davorka Stanešić

Tel: 01/4808 680

Faks: 01/4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙