FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 31. siječnja

ZAGREB, 31. siječnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 31. siječnja.
ZAGREB, 31. siječnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 31. siječnja.

ZAGREB - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić sa suradnicima na konferenciji za novinare predstavit će aktivnosti Uprave za poticanje ulaganja i izvoz. Tako će biti predstavljeni projekti CARDS 2002 i CARDS 2003., učinci primjene Zakona o poticanju ulaganja u kontekstu promicanja izravnih stranih ulaganja u Hrvatsku te projekti izgradnje poduzetničkih zona, inkubatora, slobodnih zona i poduzetničkih potpornih institucija (11,00 sati, Ministrstvo gospodarstva, Vukovarska 78).

ZAGREB - Poslovodstvo zrakoplovne niskotarifne kompanije "Wizz Air" na konferenciji za novinare objavit će planove za daljnje širenje u Hrvatskoj (10,00 sati, Zračna luka Zagreb).

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj je u prosincu 2005. bila veća za 0,6 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je prema prosincu godine prije zabilježen rast od 6,6 posto, desezonirani su podatci koje je objavio Državni zavod za statistiku. Industrijska proizvodnja u 2005. u usporedbi s proizvodnjom iz 2004., očišćena od slučajnih utjecaja, veća je za 5,6 posto, dok stvarni rast industrijske proizvodnje u tom razdoblju iznosi 5,1 posto. Prema područjima Nacionalne klasifikacije djelatnosti, u prosincu 2005. u usporedbi s prethodnim mjesecom u prerađivačkoj je industriji zabilježen rast proizvodnje od 0,7 posto kao i u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom. Proizvodnja u rudarstvu i vađenju smanjena je pak za 0,5 posto.

ZAGREB - Priređivači igara na sreću u Hrvatskoj - u kladionicama, casinima i automat klubovima - ukupno su u državni proračun prošle godine uplatili 343,1 milijun kuna, što je čak oko 30 posto više nego li u 2004., podatci su Ministarstva financija. Iz podataka o uplatama naknada za priređivanje igara na sreću u casinima, automat klubovima i kladionicama proizlazi da su se u prošloj godini Hrvati više kladili i igrali na automatima, a nešto manje zalazili u casina. U Hrvatskoj 14 trgovačkih društava koja priređuju kladioničke igre ima čak 1.817 uplatnih mjesta i 3.517 zaposlenih. Koncesiju za priređivanje igara na sreću u casinima ima 13 trgovačkih društava, a koncesiju za priređivanje igara na sreću u automat-klubovima posjeduje 47 trgovačkih društava.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙