FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski odvjetnici: Ocalan u teškom stanju nakon infarkta

RIM, 8. veljače 2006. (Hina/AFP) - Kurdski vođa Abudullah Ocalan nalazise u teškom stanju nakon srčanog udara kojeg je pretrpio u utorak uzatvoru, objavili su u srijedu njegovi talijanski odvjetnici zaagenciju Ansa.
RIM, 8. veljače 2006. (Hina/AFP) - Kurdski vođa Abudullah Ocalan nalazi se u teškom stanju nakon srčanog udara kojeg je pretrpio u utorak u zatvoru, objavili su u srijedu njegovi talijanski odvjetnici za agenciju Ansa.

Ocalanovi odvjetnici, Giuliano Piasapia, Luigi Saraceni i Arturo Salerno, uputili poziv Europskoj uniji i Odboru za zaštitu od zlostavljanja (CPT) da dopuste liječnicima i obitelji da posjete zatvorenika.

Talijanski odvjetnici su također tražili od talijanske vlade da intervenira kod Turske na diplomatskoj razini.

Ured tužiteljstva u zapadnome gradu Brusi, nadležan za zatvor Imrali u kojemu je Ocalan jedini zatvorenik, opovrgnuo je tvrdnje da je Ocalan pretrpio srčani udar.

"Jutros je prošao rutinski medicinski pregled, ništa nije negativno u njegovu zdravlju", kazao je u utorak zamjenik državnog odvjetnika Vural Ekiz za agenciju Associated press.

Vođa Kurdske radničke stranke, Ocalan je bio osuđen na smrt, no kazna mu je pod pritiskom Zapada, preinačena u doživotni zatvor koji služi na otoku Imrali zbog oružane borbe za neovisnost jugozapadnog dijela Turske u kojoj je od 1984. ubijeno 37.000 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙