FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tužiteljstvo, branitelj niječu da je Ocalan doživio srčani udar

ANKARA, 7. veljače 2006. (Hina/AP) - Turski dužnosnik objavio je da jepobunjeni kurdski vođa Abdulalh Ocalan doživio lakši srčani udartijekom noći, no ured tužiteljstva opovrgnuo je u utorak tu izjavu.
ANKARA, 7. veljače 2006. (Hina/AP) - Turski dužnosnik objavio je da je pobunjeni kurdski vođa Abdulalh Ocalan doživio lakši srčani udar tijekom noći, no ured tužiteljstva opovrgnuo je u utorak tu izjavu.

Ocalan (57), pati od srčanih tegoba, kazao je u utorak turski dužnosnik koji je želio ostati neimenovan jer nije ovlašten govoriti medijima.

Dodao je da Ocalan pati od srčanih tegoba zbog prekomjerne težine ali da mu je stanje stabilno.

Ured tužiteljstva u zapadnome gradu Brusi, nadležan za zatvor Imrali u kojemu je Ocalan jedini zatvorenik, opovrgnuo je tvrdnje.

"Jutros je prošao rutinski medicinski pregled, ništa nije negativno u njegovu zdravlju", kazao je zamjenik državnog odvjetnika Vural Ekiz za agenciju Associated press.

I Ocalanovu odvjetniku Bekiru Kayi rečeno je da mu je branjenik dobro.

Vođa Kurdske radničke stranke, Ocalan je bio osuđen na smrt, no kazna mu je pod pritiskom Zapada, preinačena u doživotni zatvor koji služi na otoku Imrali zbog oružane borbe za neovisnost jugozapadnog dijela Turske u kojoj je od 1984. ubijeno 37.000 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙