FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush poziva na prestanak nasilja zbog karikatura

WASHINGTON,8. veljače 2006.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bushpozvao je u srijedu vlade diljem svijeta da suzbiju nasilje koje jeizbilo zbog karikatura proroka Muhameda.
WASHINGTON,8. veljače 2006.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush pozvao je u srijedu vlade diljem svijeta da suzbiju nasilje koje je izbilo zbog karikatura proroka Muhameda.

"Pozivam vlade diljem svijeta da zaustave nasilje, da osiguraju uljudnost, zaštite imovinu i živote nedužnih diplomata koji su u službi svojih zemalja u inozemstvu", rekao je Bush nakon susreta s jordanskim kraljem Abdullahom u Bijeloj kući.

Bush je kazao da on i Abdullah "odbacuju nasilje kao način iskazivanja nezadovoljstva onim što je objavljeno u slobodnim medijima".

Bush je također istaknuo da Sjedinjene Države vjeruju u slobodu tiska, ali i dodao da "uz slobodu ide i odgovornost da se bude obziran prema drugima".

Sjedinjene Države s velikim oprezom nastoje uravnotežiti potporu slobodi medija sa zahtjevima za obzirima prema vjerskim uvjerenjima drugih sve otkako su karikature proroka Muhameda objavljene u danskim novinama izazvale nasilne prosvjede muslimana diljem svijeta.

Kralj Abdullah je osudio objavljivanje karikatura, ali i rekao da prosvjedi trebaju biti i nenasilni.

"Uz svo poštivanje slobode tiska ono što kleveće proroka Muhameda...ili napada osjetljivost muslimana treba osuditi", rekao je on.

Dodao je da oni koji žele prosvjedovati to trebaju činiti "obzirno" i svoja stajališta izraziti "miroljubivo".

"Islam je, kao i kršćanstvo i židovstvo, religija mira, snošljivosti i umjerenosti", rekao je Abdullah.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙