FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Društvo Bošnjaka "Preporod" osuđuje objavu karikatura proroka Muhameda

ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Kulturno društvo Bošnjaka Hrvatske"Preporod" oštro osuđuje objavljivanje karikatura proroka Muhameda ueuropskom tisku, ali i nasilne prosvjede koje je objava karikaturaizazvala u nekim muslimanskim zemljama.
ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Kulturno društvo Bošnjaka Hrvatske "Preporod" oštro osuđuje objavljivanje karikatura proroka Muhameda u europskom tisku, ali i nasilne prosvjede koje je objava karikatura izazvala u nekim muslimanskim zemljama.

"Preporod" u današnjem priopćenju ističe da odgovornost nije tek pratilja slobode, da je intenzitet slobode razmjeran i posljedičan kapacitetu odgovornosti, pa tako i one kaznene "jer je ljudima, i to putem javnosti milijunima njih, jest učinjeno nasilje govorom mržnje i govorom laži".

Zahtijeva kažnjavanje odgovornih za objavu karikatura, a ako za navedena djela nisu predviđene kazne, pozivaju zastupnike u europskim parlamentima da povećaju odgovornost u medijima i društvenim organizacijama.

"U suprotnom će ekstremisti svih boja, pa i onih prividno kontrastnih, opet slaviti zajedničku pobjedu na putu održanja trajnog sukoba", ističu u "Preporodu".

Pridružuju se tvrdnjama kako ništa, pa ni objava karikatura, ne opravdava nasilje koje se pojavilo u nekim muslimanskim državama.

Udruga Zdrug hrvatske obrane "Nikola Šubić Zrinski" u svom priopćenju poziva predsjednika Uprave, direktoricu i glavnu urednicu tjednika "Nacional" da zadrže distribuciju novog broja tog tjednika, u kojemu je najavljena objava karikatura proroka Muhameda, a sve kako na taj način ne bi ugrozili vitalne interese hrvatskog naroda i države.

"Mi ne možemo niti ne smijemo napadati svetinje bilo koje nacije, religije, porodice ili pojedinca, pa i kada to činimo pod izlikom da samo prenosimo nešto što su drugi objavili. Temelj svake kulture bio je i ostat će poštivanje tuđih vrijednosti i ideala", tvrde u udruzi.

Čelnim ljudima "Nacionala" poručuju da Hrvatskoj nisu potrebni izljevi bijesa povrijeđenih "zbog Vaših trenutnih financijskih probitaka". "Ukoliko imate savjesti, zaustavite distribuciju", ističu u Zdrugu hrvatske obrane "Nikola Šubić Zrinski".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙