FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDA: Objavljivanje uvrjedljivih karikatura je promicanje zla

ZAGREB, 6. veljače 2006. (Hina) - Stranka demokratske akcije Hrvatske(SDA) u ponedjeljak je javno prosvjedovala i osudila tiskanjekarikatura u pojedinim zapadnoeuropskim novinama, u kojima se prorokMuhamed prikazuje kao terorist.
ZAGREB, 6. veljače 2006. (Hina) - Stranka demokratske akcije Hrvatske (SDA) u ponedjeljak je javno prosvjedovala i osudila tiskanje karikatura u pojedinim zapadnoeuropskim novinama, u kojima se prorok Muhamed prikazuje kao terorist.

U priopćenju, koje je potpisao predsjednik SDA Hrvatske Šemso Tanković, navodi se kako je "objavljivanje uvrjedljivih karikatura promicanje zla" te da "ustavi svih zemalja jasno i nedvojbeno kazuju da je svako promicanje i poticanje mržnje i netrpeljivosti - kažnjivo djelo".

"Poigravanje s nekim posebnim pravima, kao što je, na primjer, 'sloboda medija' samo je izgovor da medijski terorizam protiv muslimana dobije još snažniju prisutnost u svjetskim medijima", ocijenio je Tanković.

Također je naveo kako su "Bošnjaci posebno osjetljivi na ovakvo iskrivljavanje stvarnosti, jer je višegodišnja kampanja protiv islama od strane srpskih 'orijentalista' poslužila velikosrpskim nacionalistima kao opravdanje za zločine u Bosni, na Sandžaku, Kosovu i u Hrvatskoj".

SDA Hrvatske u priopćenju ističe da zato "pozdravlja priopćenja Vatikana i židovskih vjerskih dužnosnika koji su ustali protiv autora i tiskovina koje su dale prostora tim karikaturama" te da "dijeli stajalište čelnog čovjeka UN-a kojim se osuđuje napad na najviše vjerske institucije".

Također SDA Hrvatske u priopćenju se ograđuje od nekontroliranih reakcija (islamskih vjernika) u nekim državama protiv nevinih ljudi i imovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙