FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Život pjevača Marvina Gayea na filmu

LOS ANGELES, 7. veljače 2006. (Hina/AFP) - Nakon što je ekraniziranživot Rayja Charlesa i Johnnyja Casha, na redu je Marvin Gaye, jošjedna legenda američke popularne glazbe, čija će životna priča bitiadaptirana za veliki ekran, piše u ponedjeljak specijalizirani dnevnikHollywood Reporter.
LOS ANGELES, 7. veljače 2006. (Hina/AFP) - Nakon što je ekraniziran život Rayja Charlesa i Johnnyja Casha, na redu je Marvin Gaye, još jedna legenda američke popularne glazbe, čija će životna priča biti adaptirana za veliki ekran, piše u ponedjeljak specijalizirani dnevnik Hollywood Reporter.

Film "Sexual healing", po imenu jedne od najpoznatijih uspješnica soul pjevača, režirat će Lauren Goodman za nezavisne producente, s Jesseom L. Martinom, poznatim po brojnim televizijskim policijskim serijama, u glavnoj ulozi.

Dugometražni film, čije će snimanje početi u svibnju, govorit će o posljednjim godinama života Marvina Gayea, jednog od vodećih umjetnika crnačke diskografske tvrtke Tamla Motown. Njegova ploča "What's going on", izašla 1971. godine, smatra se jednim od remek-djela američke popularne glazbe.

Nakon praznog hoda krajem sedamdesetih godina 20. stoljeća i problema s drogom, Gaye je imao veliki povratak 1982. godine sa svjetskom uspješnicom "Sexual healing". Dvije godine poslije ubio ga je hicima iz pištolja vlastiti otac, tijekom svađe, uoči njegova 45. rođendana.

Biografije pjevača u Hollywoodu pretplaćene su na uspjeh. "Ray" je priskrbio Oscara za najboljeg glumca Jamieju Foxxu 2005., dok je "Walk the line", o životu country pjevača Johnnyja Casha, omogućio Joaquinu Phoenixu da se nađe među pet nominiranih za nagradu Oscar 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙