FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Film Branka Ištvančića "Izgubljeno blago" u Mađarskoj

ZAGREB, 31. siječnja 2006. (Hina) - Dokumentarni film "Izgubljenoblago" pozvan je na međunarodni filmski festival "Mediawave", koji ćese održati u mađarskom gradu Gjor od 28. travnja do 4. svibnja,izvijestio je danas redatelj tog filma Branko Ištvančić.
ZAGREB, 31. siječnja 2006. (Hina) - Dokumentarni film "Izgubljeno blago" pozvan je na međunarodni filmski festival "Mediawave", koji će se održati u mađarskom gradu Gjor od 28. travnja do 4. svibnja, izvijestio je danas redatelj tog filma Branko Ištvančić.

Glavna protagonistica filma Dara i njezin muž Rade iz okolice Obrovca posljednji su autentični ljudi toga kraja. On rezbari na starinski način, a ona odlazi u ispašu za stadom ovaca i koza.

Dara sa stadom i psima ima poseban način sporazumijevanja. U slučaju približavanja vuka po ponašanju psa prepoznaje nadolazak opasnosti što joj omogućuje spašavanje stada.

Uz Ištvančića, scenarij za "Izgubljeno blago" radio je Vido Bagur, snimatelj je Ivan Kovač, a montažer Robert Petrinec. Glazbu je skladao i orkestrirao Dalibor Grubačević.

Film je snimljen 2005. u produkciji Dokumentarnog programa Hrvatske radiotelevizije, a nakon što je bio odbijen na prošlogodišnjim Danima hrvatskog filma sudjelovao na petnaestak međunarodnih festivala, ističe autor filma Branko Ištvančić.

Po njegovim riječima, dokumentarac je bio pozvan i na festival u indijskom gradu Mumbai, gdje je uvršten u selekciju, ali zbog neplaćene ulazne kotizacije od strane HRT-a neće sudjelovati na tom festivalu unatoč nastojanjima organizatora iz Indije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙