FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

John Williams novi rekorder u glazbenim nominacijama za Oscara

BEVERLY HILLS, 31. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Američki skladatelj JohnWilliams, autor glazbe za "Ratove zvijezda", nominiran je 45. i 46.put za Oscara, postavivši tako rekord u glazbenoj kategoriji nagradeameričke akademije, priopćili su u utorak organizatori svečanosti.
BEVERLY HILLS, 31. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Američki skladatelj John Williams, autor glazbe za "Ratove zvijezda", nominiran je 45. i 46. put za Oscara, postavivši tako rekord u glazbenoj kategoriji nagrade američke akademije, priopćili su u utorak organizatori svečanosti.

Williams je nominiran dvaput ove godine, za originalnu glazbu za film Stevena Spielberga "Muenchen" i za film Roba Marshalla "Sjećanja jedne gejše", dodaje Filmska akademija.

Skladatelj koji će za osam dana imati 74 godine, nadmašio je tako rezultat Alfreda Newmana (1901.-1970.), skladatelja zlatnog doba Hollywooda i autora glasovite teme za špicu 20. Century Foxa. Newmana, koji je bio nominiran 44 puta, Akademija je nagradila devet puta.

Williams, koji je često surađivao sa Spielbergom ("Ralje", "Indiana Jones"), radio je na gotovo tristo filmova od početka 1950-ih, osvojivši ukupno pet Oscara, među kojima za "E.T." i "Schindlerovu listu".

Rekord u nominacijama za Oscara u svim kategorijama drži Walt Disney s 59 nominacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙