FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 10. siječnja

ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 10. siječnja.
ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 10. siječnja.

ZAGREB - Tvrtka Plinacro potpisat će s austrijsko-talijanskim konzorcijem Habau-Ghizzoni ugovor o izvođenju radova na magistralnom plinovodu Pula-Karlovac. Građevinski radovi na tom plinovodu dugom 195 kilometara procijenjeni su na 90 milijuna eura. Radovi na izgradnji plinovoda Pula-Karlovac, kako se očekuje, počet će sredinom siječnja, a Vlada je još ranije od Plinacro-a zatražila da se završe u roku šest mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Taj rok Vlada je dala i Ini za izgradnju podvodnog plinovoda od platforme Ivana K u Jadranu do kopna, te plinovoda do Vodnjanja, odnosno lokacije Vodnjan/Marčana, od kuda će dalje ići plinovod Pula-Karlovac (Plinacro, Savska 88a u 12 sati).

ZAGREB - U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva održat će se promocija priručnika Tehnoloških smjernica za integriranu proizvodnju nekih povrtnih i voćnih vrsta te vinove loze. Tehnološke smjernice sastavnica su Projekta voćarstva, vinogradarstva i povrćarstva u održivoj proizvodnji na području Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore, Makedonije i Albanije, čiji je inicijator i voditelj Institut za mediteransku poljoprivredu iz Barija. Ukupna vrijednost projekta je dva milijuna eura od čega je Hrvatskoj namijenjeno 360 tisuća eura (11,00 sati, Ministarstvo poljoprivrede, Vukovarska 78).

ZAGREB - U povodu uspostave novih letova u redovnom zračnom prometu na relaciji London - Zagreb - London, Zračna luka Zagreb organizira konferenciju za novinare (14 sati, Zračna luka Zagreb-VIP salon).

ZAGREB - Ukupan promet svih pravnih osoba kojima je trgovina na malo pretežna djelatnost u Hrvatskoj je u studenom prošle godine u odnosu na listopad nominalno bio manji za 6 posto, a realno za 6,1 posto. Na godišnjoj razini, u prošlogodišnjem studenom u odnosu na studeni 2004. godine, nominalno je promet na malo povećan za 4 posto, a realno za 0,2 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Smanjenje prometa u maloprodaji tako se u studenom bilježi treći mjesec zaredom. U prvih jedanaest mjeseci 2005. godine pak promet od trgovine na malo porastao je u odnosu na isto razdoblje prethodne godine nominalno za 6,8 posto, a realno za 3,1 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙