FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sawers: Kosovo bi moglo steći neovisnost

PRIŠTINA,6. veljače(Hina) - Politički direktor u britanskomministarstvu vanjskih poslova John Sawers izjavio je u ponedjeljak dabi Kosovo moglo steći neovisnost ako pokaže dovoljno demokratskezrelosti.
PRIŠTINA,6. veljače(Hina) - Politički direktor u britanskom ministarstvu vanjskih poslova John Sawers izjavio je u ponedjeljak da bi Kosovo moglo steći neovisnost ako pokaže dovoljno demokratske zrelosti.

"Što više čelnici Kosova iskažu demokratske zrelosti prema drugim zajednicama, veći su izgledi da Kosovo stekne neovisnost", rekao je Sawres koji se u ponedjeljak u Prištini sastao s kosovskim liderima.

Ove su izjave u skladu s onim što međunarodni diplomati privatno govore već mjesecima - da je vrsta uvjetne neovisnosti za Kosovo gotovo sigurna ako albanska većina učini ustupke srpskoj manjini i još neko vrijeme prihvati neku vrstu međunarodnog nadzora, ocjenjuje agencija Reuters.

Sawers se u ponedjeljak sastao s članovima kosovske pregovaračke skupine, koji će krajem velječe početi izravne razgovore sa srbijanskim kolegama u Beču, civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Sorenom Jessen-Petersenom i predstavnicima kosovskih Srba. U utorak će posjetiti Beograd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙