FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izvješće: Britanija može očekivati nove samoubilačke napade

LONDON, 2. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Velika Britanija suočena jesa stvarnom opasnošću od novih terorističkih napada, uključujući ibombaše samoubojice, objavili su u četvrtak službeni britanskiizvori.
LONDON, 2. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Velika Britanija suočena je sa stvarnom opasnošću od novih terorističkih napada, uključujući i bombaše samoubojice, objavili su u četvrtak službeni britanski izvori.

Lord Carlile, koji nadzire provedbu protuterorističkog zakona, izjavio je da su dokumenti Ministarstva unutarnjih poslova dovoljno uznemirujući da bi se moglo zaključiti kako se mogu očekivati samoubilački napadi kakve je London iskusio u srpnju prošle godine i u kojima je poginulo 52 ljudi.

"Priroda aktivnosti o kojima sam dobio informacije dovoljno je zabrinjavajuća da bih ponovno naglasio stvarnu opasnost od šokantnih terorističkih napada, uključujući i one samoubilačke", rekao je Carlile.

"Velika Britanija može očekivati nove samoubilačke napade kojima se meta ne može predvidjeti", dodao je.

To su komentari lorda Carlilea iz njegova prvog izvješća o provedbi Terorističkog zakona iz 2005. godine koji predviđa niz proturječnim mjera kontrole i ograničenja prava osumnjičenih za terorizam, uključujući i kućni pritvor.

Bombe koje su 7. srpnja eksplodirale u londonskoj podzemnoj željeznici i u gradskom autobusu usmrtile su ukupno 56 osoba, uključujući i četiri bombaša samoubojice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙