FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo Hrvatskog sabora s iseljenicima u Los Angelesu

WASHINGTON, 6. veljače 2006.(Hina) - Izaslanstvo Hrvatskog sabora, ukojem sudjeluju potpredsjednik Sabora Luka Bebić i zastupnici MarioZubović i Frano Matušić, posjetilo je tijekom vikenda hrvatskeiseljenike u Los Angelesu.
WASHINGTON, 6. veljače 2006.(Hina) - Izaslanstvo Hrvatskog sabora, u kojem sudjeluju potpredsjednik Sabora Luka Bebić i zastupnici Mario Zubović i Frano Matušić, posjetilo je tijekom vikenda hrvatske iseljenike u Los Angelesu.

Saborski izaslanici su u subotu navečer sudjelovali u proslavi blagdana dubrovačkog sveca i zaštitnika Sv. Vlaha koji Dubrovčani u Los Angelesu obilježavaju već 15 godina.

Oko 500 okupljenih u župnom centru Sv. Ante u Los Angelesu Bebić je upoznao s aktualnom situacijom u Hrvatskoj i naporima u ostvarenju glavnih vanjskopolitičkih ciljeva Hrvatske, uključenju u Europsku uniju i NATO.

Iseljenici iz Dubrovnika osnovali su 1991. udrugu Libertas Foundation kako bi prikupljali pomoć svom gradu koji je u to doba bio pod opsadom jugoslavenske agresorske vojske.

Izaslanstvo se u nedjelju u Hrvatskom domu u San Pedru susrelo s predstavnicima oko 30.000 hrvatskih iseljenika svih generacija koji žive u tom gradu.

Izaslanstvo Hrvatskog sabora je u četvrtak na poziv američkog Kongresa u Washingtonu prisustvovalo tradicionalnom nacionalnom molitvenom doručku na kojem je nazočio i predsjednik George W. Bush, a na susretima s kongresnikom Joelom Hefleyjem i senatorom Georgeom Voinovichem razgovaralo je o pristupanju Hrvatske NATO-u i potpori Sjedinjenih Država tom procesu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙