FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor završio ovotjedno zasjedanje

ZAGREB,3. veljače(Hina) - Hrvatski je sabor raspravom o Vladinuprijedlogu izmjena i dopuna Zakona o izvlaštenju, završio ovotjednozasjedanje.
ZAGREB,3. veljače(Hina) - Hrvatski je sabor raspravom o Vladinu prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o izvlaštenju, završio ovotjedno zasjedanje.

Predloženim izmjenama uvode se pravednija rješenja u odnosu na prijašnje vlasnike izvlaštenih nekretnina, naglasila je uvodno ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt.

Izmjenama se uvodi objektivni petogodišnji rok za poništenje pravomoćnog rješenja o izvlaštenju, te revizija kao izvanredni pravni lijek.

O reviziji će, naime, odlučivati Vrhovni sud, a ne kao do sada Upravni sud, jer je odlukom Ustavnog suda pitanje revizije prešlo iz nadležnosti Upravnog suda na županijske sudove.

Zastupnici su u raspravi ocijenili kako prijedlog nudi dobra rješenja, ali i da bi ga trebalo doraditi, kako bi se u potpunosti spriječile zlouporabe, poput oduzimanja prava vlasništva bez kasnijeg ostvarenja javnog interesa.

Sabor je kratko raspravio i biletarelne sporazume s Ukrajinom o vojnoj suradnji te s Danskom o socijalnom osiguranju.

Uobičajenog glasovanja petkom danas nije bilo, a predsjednik Sabora Vladimir Šeks pojasnio je da se "ispričao nevjerojatan broj zastupnika koji su po različitim izaslanstvima".

Zasjedanje će se nastaviti u srijedu, a na dnevnom redu je rasprava o zaključcima istražnog povjerenstva koje je utvrđivalo jesu li HNS-ovac Radimir Čačić i HSS-ovac Zlatko Tomčić iskoristili položaje ministra i predsjednika Sabora kako bi pogodovali svojim tvrtkama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙