FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija još bez odluke o uključivanju u paneuropski naftovod Constanta - Trst

LJUBLJANA, 5. veljače 2006.(Hina) - Slovenija još nije donijela odlukuo svojoj suradnji u projektu gradnje paneuropskog naftovoda (PEOP)kojim bi se kaspijska i ruska nafta iz rumunjske Constante na Crnommoru transportirala do Trsta, pa dalje u austrijske i njemačkerafinerije, pa nije izvjesno hoće li biti partnerica u memorandumučije su potpisivanje za idući mjesec u Italiji najavile države krozčiji teritorij bi prolazila njegova trasa.
LJUBLJANA, 5. veljače 2006.(Hina) - Slovenija još nije donijela odluku o svojoj suradnji u projektu gradnje paneuropskog naftovoda (PEOP) kojim bi se kaspijska i ruska nafta iz rumunjske Constante na Crnom moru transportirala do Trsta, pa dalje u austrijske i njemačke rafinerije, pa nije izvjesno hoće li biti partnerica u memorandumu čije su potpisivanje za idući mjesec u Italiji najavile države kroz čiji teritorij bi prolazila njegova trasa.

Slovensko ministarstvo gospodarstva u nedjelju je objavilo da će studija na osnovi koje će država zauzeti stajalište o suradnji Slovenije u tom projektu biti završena do kraja veljače.

Istodobno, ministarstvo upozorava da bi eventualni prolazak oko 30 kilometara naftovoda preko slovenskog kopna bio zahtjevan poduhvat s ekološkog i urbanističkog vidika, te da postoji mogućnost da se to izbjegne polaganjem naftovoda na morsko dno, a Slovenija bi se memorandumu koji je uvjet za osnivanje tvrtke koja bi naftovod gradila mogla pridružiti i kasnije.

Prema dosadašnjim procjenama, gradnja PEOP-a kojim bi se osiguralo 60-90 milijuna tona sirove nafte godišnje za srednjoeuropske države, mogla bi biti završena do 2012. godine, a stajala bi oko 2,5 milijardi eura. Naftovod bi bio duži od 1300 kilometara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙