FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski zastupnik u Big Brotheru

LONDON, 8. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Britanski zastupnik GeorgeGaloway, protivnik rata u Iraku i optužen za aferu korupcije u UN-ovomprogramu nafta za hranu, od četvrtka navečer je sudionik tv-emisijeCelebrity Big Brother.
LONDON, 8. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Britanski zastupnik George Galoway, protivnik rata u Iraku i optužen za aferu korupcije u UN-ovom programu nafta za hranu, od četvrtka navečer je sudionik tv-emisije Celebrity Big Brother.

Taj ljevičarski zastupnik je samo izjavio da je želio "iskoristiti priliku i pokazati širokoj javnosti kakav je zapravo".

Celebrity Bog Brother je varijanta Big Brothera za poznate osobe. Jedanaest kandidata, uglavnom glumaca i pjevača, pokušava oživiti ugasle karijere u kući gdje ih snimaju 24 sata dnevno tijekom tri tjedna.

George Galloway (51) je izbačen 2003. iz Laburističke stranke premijera Tonyja Blaira jer se žestoko protivio ratu u Iraku. Tada je bio zastupnik škotskog okruga, ali nakon što je osnovao vlastitu stranku Respect, uspio je pobijediti laburističku zastupnicu istočnog Londona na parlamentarnim izborima u svibnju 2005.

Jedno istražno povjerenstvo Senata Sjedinjenih Država mu stavlja na teret primanje mita od 369 tisuća eura u sklopu programa nafta za hranu, što on odlučno odbacuje.

Galloway je najavio da će pobijediti u Big Brother emisiji i da će dobitak predati britanskoj humanitarnoj organizaciji Interpal, koja pruža humanitarnu pomoć Palestincima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙