FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U izraelskom zračnom napadu u Gazi ubijena trojica palestinskih militanata

GAZA, 5. veljače 2006. (Hina/Reuters/AP)) - Izraelsko zrakoplovstvoispalilo je u nedjelju tri projektila na palestinske militante upojasu Gaze, pri čemu je troje pripadnika Brigadi mučenika Al Aqseubijeno, a petero ranjeno, potvrdili su palestinski liječnički izvorii očevici.
GAZA, 5. veljače 2006. (Hina/Reuters/AP)) - Izraelsko zrakoplovstvo ispalilo je u nedjelju tri projektila na palestinske militante u pojasu Gaze, pri čemu je troje pripadnika Brigadi mučenika Al Aqse ubijeno, a petero ranjeno, potvrdili su palestinski liječnički izvori i očevici.

Stradali militanti pogođeni su iz izraelskog helikoptera u blizini Al Aqsine zgrade dok su pokušavali pobjeći u automobilu od kojeg je, nakon pogotka, ostala samo hrpa metala, rekli su očevici.

Zračni napad odgovor je na raketiranje izraelskog teritorija s područja Gaze, od čega je u petak ranjeno troje Izraelaca, među kojima i jedna beba.

Odgovornost za raketiranje preuzeo je Islamski džihad, no Al Aqsa se smatra odgovornom za većinu raketnih napada nakon povlačenja izraelske vojske s područja Gaze u rujnu.

To je prvi izraelski napad na Palestince nakon izbora održanih 25. siječnja, na kojima je pobijedio militantni islamistički pokret Hamas.

Nakon izraelskog napada deseci Al Aqsinih članova i pristaša okupili su se pred bolnicom u kojoj su smješteni ranjenici i mrtvačnicom u kojoj su tijela njihovih suboraca te, pucajući u zrak, zaprijetili Izraelu "žestokim i bolnim" odgovorom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙