FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karikature Muhameda: Chirac pozvao na odgovornost i osjećaj poštovanja

PARIZ, 3. veljače 2006. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik JacquesChirac u petak je izjavio kako je "sloboda izražavanja" jedan od"temelja Francuske Republike", pozvavši istodobno sve ljude na "većiosjećaj odgovornosti, poštovanja i mjere" kada je riječ o nedavnomincidentu s karikaturama muslimanskog proroka Muhameda, izvijestilo jefrancusko predsjedništvo.
PARIZ, 3. veljače 2006. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac u petak je izjavio kako je "sloboda izražavanja" jedan od "temelja Francuske Republike", pozvavši istodobno sve ljude na "veći osjećaj odgovornosti, poštovanja i mjere" kada je riječ o nedavnom incidentu s karikaturama muslimanskog proroka Muhameda, izvijestilo je francusko predsjedništvo.

U povodu susreta s prvim čovjekom najviše islamske instance u Francuskoj, Francuskog vijeća za muslimansku vjeroispovijest, Dalilom Boubakeurom, Chirac je "podsjetio da Francuska, zemlja laicizma, poštuje sve vjere i religije", stoji u priopćenju Elizejske palače.

"Također je podsjetio da je načelo slobode izražavanja jedno od temelja Francuske Republike", priopćeno je.

Chirac je "pozvao sve ljude na veći osjećaj odgovornosti, poštovanja i mjere u nastojanju da se izbjegne sve što bi moglo uvrijediti uvjerenja drugih" koji misle različito, prenio je isti izvor.

Boubakeur je nedavno objavljivanje karikatura u listu France Soir nazvao "pravom provokacijom".

Vjerske zajednice u Francuskoj također su osudile objavljivanje spomenutih karikatura. U Francuskoj je islam druga vjera po brojnosti, s oko 5 milijuna muslimanskih vjernika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙