FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac: Francuska ima pravo odgovoriti nuklearnim oružjem na teroristički napad

PARIZ, 19. siječnja 2006. (Hina/DPA) - Izvrši li neka zemljateroristički napad na Francusku, u odgovoru imamo pravo primijenitinuklearno oružje, izjavio je u četvrtak francuski predsjednik JacquesChirac.
PARIZ, 19. siječnja 2006. (Hina/DPA) - Izvrši li neka zemlja teroristički napad na Francusku, u odgovoru imamo pravo primijeniti nuklearno oružje, izjavio je u četvrtak francuski predsjednik Jacques Chirac.

"Čelnici neke države koji bi iskoristili terorističke metode protiv nas, kao i svi oni koji predviđaju primjenu oružja za masovno uništenje, moraju shvatiti da bi se izložili snažnom i primjerenom odgovoru s naše strane", rekao je Chirac u svojem govoru tijekom posjeta sjeverozapadnoj Francuskoj gdje se nalazi baza francuskih nuklearnih podmornica. "Taj odgovor može biti konvencionalnim oružjem, ali može biti i drugačiji", naglasio je francuski predsjednik.

To je prvi put da je Chirac tako jasno povezao prijetnju nuklearnim odgovorom s terorističkim napadom, ali nije spomenuo nikakvu određenu prijetnju upućenu Francuskoj.

Chirac je naglasio da Francuska ima pravo koristiti nuklearno naoružanje kada je u pitanju zaštita njezina teritorija, stanovništva i strateških rezervi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙