FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prekinuti pregovori o aneksu Kolektivnom ugovoru za zdravstvo

ZAGREB, 3. veljače 2006. (Hina) - Pregovori između Vlade i sindikatazdravstva o aneksu Kolektivnom ugovoru za zdravstvo, u koji se trebalaunijeti Vladina uredba o 10 posto dodatka na plaću na ime liječničkeodgovornosti, prekinuti su jučer odlaskom predsjednika Hrvatskogliječničkog sindikata Ivice Babića sa sastanka.
ZAGREB, 3. veljače 2006. (Hina) - Pregovori između Vlade i sindikata zdravstva o aneksu Kolektivnom ugovoru za zdravstvo, u koji se trebala unijeti Vladina uredba o 10 posto dodatka na plaću na ime liječničke odgovornosti, prekinuti su jučer odlaskom predsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata Ivice Babića sa sastanka.

Babić je Hini danas izjavio da su sva četiri sindikata zdravstva koja sudjeluju u pregovorima poslala zajednički tekst po kojem se osnovna plaća povećava za 10 posto, temeljem dodatka za liječničku odgovornost, no na sastanku ga je dočekao izmijenjeni tekst.

Iako nije htio reći o kakvim se izmjenama radi, Babić je ustvrdio da ga njegov sindikat nije ovlastio za potpisivanje izmijenjenog aneksa.

Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek kaže da povećanje osnovne plaće za 10 posto znači i povećanje dodataka za dežurstva, pripravnost, popodnevni rad, posebne uvjete rada i drugo, a to više nije rast od 10, već 18 posto.

To je u odnosu na druge zaposlenike u zdravstvu neprihvatljivo, rekla je Avberšek dodajući da su ostali sindikati, ako se Babić predomisli, i dalje spremni potpisati taj aneks.

Ako se pitanje dodatka za liječničku odgovornost uskoro ne riješi, liječnici bi mogli ostati bez tih 10 posto, jer je isteklo važenje Vladine uredbe koja je to regulirala prošle godine.

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić želi riješiti pitanje dodatka od 10 posto na dulje vrijeme, pa inzistira da se to uredi aneksom Kolektivnom ugovoru umjesto Vladinom uredbom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙