FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader poručio sindikatima državnih službi da nema novaca za njihove zahtjeve

ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Na jučerašnjem sastanku sačelnicima sindikalnih središnjica premijer Ivo Sanader poručio jesindikatima državnih službi da neće razgovarati o njihovim zahtjevimajer u proračunu za to nema novaca, priopćio je danas Sindikat državnihslužbenika i namještenika.
ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Na jučerašnjem sastanku sa čelnicima sindikalnih središnjica premijer Ivo Sanader poručio je sindikatima državnih službi da neće razgovarati o njihovim zahtjevima jer u proračunu za to nema novaca, priopćio je danas Sindikat državnih službenika i namještenika.

Četiri sindikata državnih službi traže stalni mjesečni dodatak kao privremenu mjeru do izjednačavanja plaća svih proračunskih korisnika ili korekciju koeficijenata, upozoravajući da njihove plaće zaostaju za plaćama u javnim službama.

Sanader je, međutim, na sastanku ustvrdio kako je nedopustivo parcijalno iskakanje iz sustava, pa se jedino može razgovarati o nacionalnom sporazumu o politici plaća.

Sindikat državnih službenika ističe da je "parcijalno iskakanje iz sustava" inaugurirala upravo Vlada Ive Sanadera i njezini ministri koji su za javne službe ugovarali prava o kojima državni službenici mogu samo sanjati.

Zar nije iskakanje iz sustava priznavanje dodataka na posebne uvjete rada od najmanje pet posto za administrativne poslove u sustavu zdravstva, što je dogovorio bivši ministar zdravstva Andrija Hebrang, pita sindikat.

Temeljem priznavanja takvog dodatka administrativni djelatnici u državnoj upravi automatski su postali pet posto manje plaćeni.

Nacionalni sporazum o politici plaća trenutno je u stanju "duboke hibernacije", nakon što je bučno najavljen prošle godine u Karlovcu, kaže se u priopćenju.

Sindikati državnih službi nemaju se čemu od njega ni nadati kad je na Gospodarsko-socijalnom vijeću preglasavanjem određeno da u radnoj skupini za izradu sporazuma nema predstavnika državnih službi.

Stoga Sanaderovu ponudu za razgovor o nacionalnom sporazumu sindikati državnih službi ne smatraju ozbiljnom, a budući da Vlada izbjegava raspravu o njihovim zahtjevima zaprijetili su trodnevnim štrajkom u veljači.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙