FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bugarski sporazum s Gazpromom neće se revidirati

SOFIJA, 2. veljače 2006. (Hina/AP) - Bugarski sporazum o isporukamaplina s Rusijom zasad se neće revidirati, no pregovori će se nastavitii eventualne promjene se ne mogu u potpunosti odbaciti, kazao je učetvrtak bugarski ministar gospodarstva i energetike Rumen Ovcharov.
SOFIJA, 2. veljače 2006. (Hina/AP) - Bugarski sporazum o isporukama plina s Rusijom zasad se neće revidirati, no pregovori će se nastaviti i eventualne promjene se ne mogu u potpunosti odbaciti, kazao je u četvrtak bugarski ministar gospodarstva i energetike Rumen Ovcharov.

Ministar je priznao nakon povratka s pregovora u Moskvi da prema sadašnjim aranžmanima "postoji očita nepodudarnost između tržišnih cijena i cijena po kojima Bugarska dobiva dio isporuke plina".

Gazprom prodaje dio svojih isporuka plina Bugarskoj po sniženoj cijeni od 83 američka dolara za 1.000 prostornih metara u zamjenu za korištenje plinovoda kroz Bugarsku prema Turskoj, Grčkoj i Makedoniji.

Ruska kompanija zatražila je ukidanje ugovora "plin za tranzit" koji istječe 2010. i gotovinsku isplatu za cijelu isporuku. "Zasad smo postigli sporazum da se trenutni aranžman neće mijenjati", kazao je Ovcharov novinarima. "Međutim, pregovori će se nastaviti i ništa ne garantira da se u tri ili šest mjeseci takva promjena neće dogoditi", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙