FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sud BiH ukinuo pritvor optuženome za ratni zločin

SARAJEVO,2. veljače(Hina) - Bosanskom Srbinu Dragomiru Abazoviću,kojega je Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu optužilo za ratnezločine, u četvrtak je ukinut pritvor, priopćeno je iz Suda Bosne iHercegovine.
SARAJEVO,2. veljače(Hina) - Bosanskom Srbinu Dragomiru Abazoviću, kojega je Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu optužilo za ratne zločine, u četvrtak je ukinut pritvor, priopćeno je iz Suda Bosne i Hercegovine.

Izvanraspravno vijeće Odjela za ratne zločine pri Sudu BiH zaključilo je kako mjera pritvora, koju je ranije odredio Županijski sud u Sarajevu, nije utemeljena na Zakonu o kaznenom postupku BiH kao mjerodavnom pravnom propisu, pa je naložilo puštanje Abazovića na slobodu.

Dragomir Abazović zapravo se nalazi u pritvoru unutar Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu, gdje je prebačen nakon ranjavanja 5. siječnja ove godine.

U akciji koju su kod Rogatice tada izveli pripadnici EUFOR-a pokušavajući privesti Abazovića, on i njegov malodobni sin su ranjeni, a supruga je ubijena.

EUFOR je tada objavio kako su vojnici uzvratili vatru nakon što su na njih prvi pucali Abazovićeva supruga i sin.

Zapovjednik EUFOR-a talijanski general Gian Marco Chiarini, koji je u četvrtak po prvi puta komentirao taj događaj, kazao je novinarima u Sarajevu kako su njegovi vojnici kod Rogatice samo provodili operaciju izviđanja kada je na njih otvorena vatra.

Chiarini je kazao kako EUFOR surađuje s lokalnim vlastima u istrazi o ovim zbivanjima, ali je istodobno upozorio kako na njegove vojnike nitko ne smije pucati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙