FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na suđenju za ubojstvo 6 Srebreničana svjedočili članovi obitelji žrtava

BEOGRAD,26. siječnja 2006.(Hina) - Suđenje petorici pripadnikaparavojne skupine "Škorpioni" nastavljeno je u četvrtak u Specijalnomsudu za ratne zločine u Beogradu svjedočenjem članova obiteljiubijenih Srebreničana, majke Saiba Salkića i sina SmailaIbrahimovića.
BEOGRAD,26. siječnja 2006.(Hina) - Suđenje petorici pripadnika paravojne skupine "Škorpioni" nastavljeno je u četvrtak u Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu svjedočenjem članova obitelji ubijenih Srebreničana, majke Saiba Salkića i sina Smaila Ibrahimovića.

Hana Salkić prepoznala je svoga sina 20-godišnjeg Saiba Salkića na video-snimci egzekucije šestorice Srebreničana u mjestu Godinjske Bare kod Trnova u srpnju 1995. godine, a sve do prošle godine, kad je snimka prikazana u haškoj sudnici u procesu protiv Slobodana Miloševića, nije znala za sudbinu sina.

"Otišao je iz školske klupe i htjela bih saznati tko ga je, gdje i zašto ubio. Željela bih samo da se zločincima sudi po pravdi i da saznam gdje mi je dijete i da mu obilježim grob", kazala je majka ubijenog Saiba.

Na snimci strijeljanja svjedok Semir Ibrahimović prepoznao je svoga oca Smaila, kojega je posljednji put vidio 11. srpnja 1995. godine, kad je srebreničko naselje Konjić Polje napustio uoči ulaska srpskih snaga u grad.

"Tada sam imao osam godina i imao sam neki osjećaj da oca više neću vidjeti", svjedočio je Semir Ibrahimović, danas 19-godišnjak.

Njegovim iskazom završeno je svjedočenje članova obitelji žrtava. Prethodnih dana su svjedočili članovi obitelji ubijenih 17-godišnjaka Safeta Fejzića i Azmira Alispahića, te Sidika Salkića dok šesta žrtva još nije identificirana.

Suđenje petorici "Škorpiona", zapovjedniku Slobodanu Mediću, Peri Petraševiću, Aleksandru Mediću, Aleksandru Vukovu i Branislavu Mediću bit će nastavljeno 21. veljače.

Drugooptužen Petar Petrašević jedini je u istrazi priznao sudjelovanje u ratnom zločinu, dok su ostala četvorica u svojim obranama negirala krivnju za ratni zločin.

Optužnicom Tužiteljstva za ratne zločine za ubojstvo šestorice Srebreničana obuhvaćen je i pripadnik "Škorpiona" Milorad Momić, koji je još u bijegu, dok je osmog egzekutora sa snimke Slobodana Davidovića zagrebački Županijski sud nedavno osudio za isto djelo na 20 godina zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙